iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Indycze wątróbki w sosie z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna wątróbka w sosie z pieczarkami

Indycze wątróbki w sosie z pieczarkami

Składniki:

Indycze wątróbki w sosie z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Indycze wątróbki w sosie z pieczarkami
Cebulę białą dużą sztukę lub dwie mniejsze obieramy i kroimy na pół w poprzek. Pieczarki obieramy lub usuwamy tylko zanieczyszczenia.Wątróbkę myjemy osuszamy , wycinamy żyłki i błonki. Posypujemy ją mąką i obsmażamy na oleju z masłem. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w piórka cebulę . Mieszamy i chwilę smażymy. Dodajemy kostki rosołowe wołowe i podlewamy wodą. Nakrywamy i dusimy ok 15 min. Na koniec doprawiamy pieprzem do smaku. Podajemy z chlebem lub ziemniakami.