Sposób przygotowania:
Indyk w sosie morelowym
Morele kroimy w cienkie paseczki i zalewamy gorącą wodą aby zmiękły. Cebulę obieramy z łusek i kroimy drobno, odstawiamy.
Mięso myjemy i osuszamy, przecinamy każdy plaster na pół, delikatnie oprószamy solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy mięso po 1 minucie z każdej strony. Zdejmujemy mięso z patelni na talerz. Na patelnię na której smażyło się mięso wrzucamy cebulkę i podsmażamy.
Gdy cebula się zeszkli dodajemy morele odsączone z wody i razem przesmażamy przez chwilę.
Dodajemy sos uniwersalny, mieszamy i zagotowujemy. Do sosu wkładamy mięso i dusimy, aż mięso stanie się miękkie. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z ugotowaną kaszą jaglaną.
Mięso myjemy i osuszamy, przecinamy każdy plaster na pół, delikatnie oprószamy solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy mięso po 1 minucie z każdej strony. Zdejmujemy mięso z patelni na talerz. Na patelnię na której smażyło się mięso wrzucamy cebulkę i podsmażamy.
Gdy cebula się zeszkli dodajemy morele odsączone z wody i razem przesmażamy przez chwilę.
Dodajemy sos uniwersalny, mieszamy i zagotowujemy. Do sosu wkładamy mięso i dusimy, aż mięso stanie się miękkie. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z ugotowaną kaszą jaglaną.