Sposób przygotowania:
Klopsiki z indyka w sosie koperkowymETAP 1:

Mięso pokroić na kawałki i wymieszać z solą, pieprzem świeżo mielonym i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Odstawić na godzinę do zamarynowania.
ETAP 2:

Następnie mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
ETAP 3:

Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić i podsmażyć na łyżce oleju. Przestudzić i dodać do mięsa.
ETAP 4:

Rozgnieciony czosnek, jajko, sól, pieprz i bułkę tartą dodać do miski z mięsem. Całość dokładnie wyrobić i uformować nieduże klopsiki. Obtoczyć je w mące.
W szerokim rondlu zagotować rosół, wrzucić klopsiki i gotować na wolnym ogniu około 15 – 20 minut. Ugotowane przełożyć łyżką cedzakową na talerz.
Wywar z gotowania klopsików zagotować. Śmietanę wymieszać z łyżką mąki, dodać trochę gorącego wywaru, wymieszać i wlać do gotującego się wywaru. Dodać posiekany koperek i wymieszać. Jeśli to konieczne, to doprawić do smaku solą i pieprzem. Klopsiki włożyć do sosu i podgrzać.