motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Indyk w sosie chrzanowym 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Marynowany indyk w sosie chrzanowym

Indyk w sosie chrzanowym 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Indyk w sosie chrzanowym 3

 

  • 60 dkg fileta z indyka
  • 1/3 szkl oleju
  • 2 łyżki przyprawy do kebaba
  • 1 szkl śmietany
  • kawałek chrzanu
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Indyk w sosie chrzanowym 3
Mięso myjemy i dokładnie osuszamy. Kroimy w grubą kostkę. Dajemy do garnka, wlewamy olej, przyprawę do kebaba i odstawiamy na 3 godziny. Śmietanę dajemy do miseczki, ścieramy chrzan na drobnych oczkach i łączymy ze śmietaną, doprawiamy do smaku. Zamarynowanego fileta pieczemy na patelni ok. 12 minut. Dajemy na talerzyk i polewamy przygotowanym sosem.
Indyk w sosie chrzanowym 3
Umyte i osuszone mięso kroimy w grubą kostkę
Indyk w sosie chrzanowym 3
Wlewamy olej dodajemy przyprawę do kebaba i odstawiamy
Indyk w sosie chrzanowym 3
Do śmietany dodajemy chrzan starty na drobnych oczkach
Indyk w sosie chrzanowym 3
Zamarynowane mięso pieczemy na rozgrzanej patelni ok. 12 minut