lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pierś z indyka w sosie porowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pierś z indyka w sosie porowym

Pierś z indyka w sosie porowym

Składniki:

Pierś z indyka w sosie porowym

 

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka w sosie porowym
Pierś z indyka umyj,osusz,pokrój w jednakowe grubości paseczki i natrzyj solą i pieprzem.Pora oczyść skrój w prążki,czosnek posiekaj.Na maśle podsmaż pora z czosnkiem.Następnie wlej wino a po 5 minutach śmietanę.Całość duś około 10 minut i dopraw do smaku.Na oliwie podsmaż mięso z indyka,podawaj je polane przygotowanym sosem np z ryżem lub ziemniakami.

Tagi:

indyk pory