Sposób przygotowania:
Indyk w sosie prowansalskim
Indyka kroimy w kostkę i smażymy na oleju. W międzyczasie przygotowujemy sos.
Szklanka śmietany 18%, pół szklanki wody, zioła prowansalskie, sol i pieprz mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki.
Kiedy indyk jest już usmażony na biało wlewamy na patelnię sos, dajemy mały ogień i około 10-15 minut dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając.
W tym samym czasie gotujemy ryż.
Szklanka śmietany 18%, pół szklanki wody, zioła prowansalskie, sol i pieprz mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki.
Kiedy indyk jest już usmażony na biało wlewamy na patelnię sos, dajemy mały ogień i około 10-15 minut dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając.
W tym samym czasie gotujemy ryż.