AnnaTe

AnnaTe

Kucharz
[Przepisów: 2]

Indyk w sosie prowansalskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

To moja odmiana kurczaka po prowansalsku. Odpowiedź na nudę w kuchni. Szybkie, smaczne danie, które zrobi praktycznie każdy.

Indyk w sosie prowansalskim

Składniki:

Indyk w sosie prowansalskim

 

Sposób przygotowania:

Indyk w sosie prowansalskim
Indyka kroimy w kostkę i smażymy na oleju. W międzyczasie przygotowujemy sos.

Szklanka śmietany 18%, pół szklanki wody, zioła prowansalskie, sol i pieprz mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki.

Kiedy indyk jest już usmażony na biało wlewamy na patelnię sos, dajemy mały ogień i około 10-15 minut dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając.

W tym samym czasie gotujemy ryż.

Tagi:

dania ryż