Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz z indyka w sosie curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny gulasz z indyka w sosie curry

Gulasz z indyka  w sosie curry Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z indyka w sosie curry

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka w sosie curry
Gulaszowe mięso z indyka umyć, osuszyć, w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki. Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.Zalać 500 ml wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Przyprawić kucharkiem i pieprzem oraz przyprawą curry. Dusić pod przykryciem. W międzyczasie pokrojoną w kostkę cebulkę zrumienić na oleju i dodać do sosu. Kiedy mięsa będzie miękkie sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką.
Gulasz z indyka  w sosie curry
Pokrojone mięso obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Gulasz z indyka  w sosie curry
Mięso zalać wodą dodać przyrawy i dusić pod przykryciem.
Gulasz z indyka  w sosie curry
Cebulkę zrumienić na mocno rozgrzanym oleju.