Sposób przygotowania:
Indyk z brokułem i serem w cieście francuskim
Brokuła ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić, pokroić na małe kawałki. Filet z indyka umyć osuszyć, rozciąć na płat, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na całej szerokości mięsa plastry sera żółtego i kawałki brokuła.
Ścisło zwinąć mięso w rulon, oprószyć słodką papryką.
Ciasto francuskie rozwinąć, na środku położyć indyka, brzegi ciasta pociąć w paski. Paski nakładać na mięso raz z jednej a następnie z drugiej strony każdy pasek smarując roztrzepanym jajkiem.
Ostatnimi dwoma owinąć roladę w koło.
Piec 60 min w piekarniku nagrzanym do 170 st.
Ścisło zwinąć mięso w rulon, oprószyć słodką papryką.
Ciasto francuskie rozwinąć, na środku położyć indyka, brzegi ciasta pociąć w paski. Paski nakładać na mięso raz z jednej a następnie z drugiej strony każdy pasek smarując roztrzepanym jajkiem.
Ostatnimi dwoma owinąć roladę w koło.
Piec 60 min w piekarniku nagrzanym do 170 st.
halina