Sposób przygotowania:
Kotlety jaglane z selerem i marchewką1

Obieramy seler i marchewki ścieramy na tarce na większych oczkach.
2

Kaszę najpierw wypłukać pod kranem. W garnku zagotować wodę osolić. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kaszę można ugotować nawet dzień wcześniej.
3

Na patelni rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę podsmażyć. Do cebuli dodać startą marchewkę i seler. Podsmażamy.
4

Do zimnej kaszy dodajemy zimne warzywa wbijamy jajko dodajemy przyprawy, kaszę mannę i bułkę tartą, dodajemy również posiekaną nać selera. Masę wyrabiamy ręcznie.
5

Z masy formujemy kotlety.
6

Przygotowane kotlety obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.
7

Takie kotlety podajemy na ciepło do obiadu albo na zimno do pieczywa.
POLECAM!!!!
gusia1000