Sposób przygotowania:
Kotlety jaglane z selerem i marchewką1
Obieramy seler i marchewki ścieramy na tarce na większych oczkach.
2
Kaszę najpierw wypłukać pod kranem. W garnku zagotować wodę osolić. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kaszę można ugotować nawet dzień wcześniej.
3
Na patelni rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę podsmażyć. Do cebuli dodać startą marchewkę i seler. Podsmażamy.
4
Do zimnej kaszy dodajemy zimne warzywa wbijamy jajko dodajemy przyprawy, kaszę mannę i bułkę tartą, dodajemy również posiekaną nać selera. Masę wyrabiamy ręcznie.
5
Z masy formujemy kotlety.
6
Przygotowane kotlety obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.
7
Takie kotlety podajemy na ciepło do obiadu albo na zimno do pieczywa.
POLECAM!!!!
gusia1000