iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Inne pisanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jajko w takiej formie podane jest bardzo smaczne i ładnie wyglądające.

Inne pisanki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Inne pisanki

 

  • 5 pałek z kurczaka
  • 5 najmniejszych jajek jakie uda nam się kupić
  • 1 łyżka oleju
  • około 5 łyżeczek przyprawy do drobiu
  • 2 łyżeczki majeranku

 

Sposób przygotowania:

Inne pisanki
Mięso umyć i osuszyć następnie bardzo ostrożnie usunąć kość, ale trzeba uważać, aby nie przeciąć mięsa ma powstać nam kieszonka. Przygotowane mięso natrzeć zewnątrz i wewnątrz przyprawą do drobiu. Jajka ugotować na pół twardo i obrać, następnie ostrożnie włożyć w miejsce kości. Dół mięsa nie trzeba spinać, ale górą przykryć jajko i spiąć wykałaczkami, posypać po wierzchu majerankiem. Przygotowane mięsne pisanki odstawić do lodówki na minimum godzinę, następnie mięso zrumienić na oleju, przykryć i udusić do miękkości. (ja nie podlewam wody bo kurczak pod przykryciem puści wystarczającą ilość płynu) Gotowe mięso przestudzić i podawać z dowolną sałatką mi bardzo smakuje z chrzanem.
Inne pisanki
Przygotowane mięso spiąć wykałaczkami
Inne pisanki
Po uduszeniu mięsa do miękkości odstawić do przestudzenia
Inne pisanki
Po przestudzeniu delikatnie przeciąć