Sposób przygotowania:
Jabłecznik
Masło i cukier utrzeć na jednolitą masę,ucierając dodać 1 jajko potem drugie,następnie wsypać mąkę na przemian jajko,mąka z proszkiem do pieczenia,skórkę z cytryny startą na tarce.
Zrobić mus jabłkowy: Jabłka pokroić w kostkę smażyć w rondelku,dodać cukru i troche wody smażyć az jabłka uzyskają jednolitą konsystencję.Ciasto podzielić na 2 części jedną część wyłożyć na blachę,na ciasto wykładamy mus jabłowy i przykrywamy drugą częścią ciasta.Pieczemy 45 minut.
Zrobić mus jabłkowy: Jabłka pokroić w kostkę smażyć w rondelku,dodać cukru i troche wody smażyć az jabłka uzyskają jednolitą konsystencję.Ciasto podzielić na 2 części jedną część wyłożyć na blachę,na ciasto wykładamy mus jabłowy i przykrywamy drugą częścią ciasta.Pieczemy 45 minut.