Sposób przygotowania:
Jabłecznik na kruchym cieście
Wszystko razem mieszamy. Dzielimy na dzielimy na dwie części. Oby dwie wałkujemy . Jabłka ucieramy na tarce zależy na cienkiej lun\b grubej . Jabłka można posypać cynamonem. jedną część ciasta kładziemy na spódna to kładziemy jabłka a następnie drugie ciasto tak aby nie widać było jabłek . Wkładamy do rozgrzanego piecyka lub piekarnika .Pieczemy do złotości górnej warstwy czyli tak ok. 45 min !!!Smacznego !!!
edytaha
Ile proszku do pieczenia, ile śmietany? W jaki sposób mieszamy składniki na ciasto? Czy np. jajka ucieramy wcześniej z cukrem, czy po prostu walimy wszystko naraz do miski i mieszamy? Czy to jest ciasto bez tłuszczu? Jaka ma być temperatura pieczenia?
Proponuję edycję przepisu, bo jak dla mnie jest nie do przyjęcia.