blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Jabłecznik po włosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Jabłecznik po włosku

Składniki:

Jabłecznik po włosku

 

  • 6 sztuk jabłka,
  • 1 szklanka cukier,
  • 3 sztuki jajka,
  • 2 szklanki mąka,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1 łyżeczka soda,
  • 1 szklanka bakalie

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik po włosku
Jabłka pokroić w kostkę, zasypać cukrem, dodać bakalie i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Następnie wbijać jajka, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Wszystkie składniki wymieszać drewnianą łyżką i przełożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 40 minut.