Seba8

Seba8

Kucharz
[Przepisów: 8]

Jabłka Pieczone z Miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczone jabłka z miodem w sam raz na lekkie przeziębienie.

Jabłka Pieczone z Miodem

Składniki:

Jabłka Pieczone z Miodem

 

  • jabłka antonówki 3 sztuki
  • miód 5 łyżeczek
  • woda 5 łyżeczek
  • cytryna 1 sztuka
  • cukier puder
  • pokruszona czekolada

Sposób przygotowania:

Jabłka Pieczone z Miodem
Z jabłek dokładnie wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć owoce w foremce zalać wodą i wycisnąć z cytryny sok. W każdy owoc wlać miód. Wstawić do nagrzanego piekarnika (do temperatury 170ºC), piecz do momentu, aż skόrka wokόł jabłka zacznie się marszczyć. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i pokruszona czekoladą.