kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Jabłka pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na deser : jabłka pod kruszonką. Jabłka posypałam cynamonem i w tym zestawieniu super smakują. Polecam.

Jabłka pod kruszonką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jabłka pod kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Jabłka pod kruszonką
Formę do zapiekania smarujemy masłem. Do miski wkładamy masło, cukier i mąkę i zagniatamy kruszonkę.
Jabłka myjemy, wycieramy do sucha i obieramy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne.
Jabłka kroimy w kosteczkę i wkładamy do foremki, posypujemy cynamonem i kruszonką.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez 50 minut.
Lekko ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Jabłka pod kruszonką
Umyte i obrane jabłka kroimy w kosteczkę.
Jabłka pod kruszonką
Wszystkie składniki na kruszonkę wkładamy do miski.
Jabłka pod kruszonką
Masłem smarujemy formę do zapiekania i później wkładamy jabłka.
Jabłka pod kruszonką
Jabłka wkładamy do foremki i posypujemy cynamonem.
Jabłka pod kruszonką
Następnie na jabłka dajemy przygotowaną kruszonkę.