Sposób przygotowania:
Jabłka pod kruszonką
Formę do zapiekania smarujemy masłem. Do miski wkładamy masło, cukier i mąkę i zagniatamy kruszonkę.
Jabłka myjemy, wycieramy do sucha i obieramy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne.
Jabłka kroimy w kosteczkę i wkładamy do foremki, posypujemy cynamonem i kruszonką.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez 50 minut.
Lekko ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Jabłka myjemy, wycieramy do sucha i obieramy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne.
Jabłka kroimy w kosteczkę i wkładamy do foremki, posypujemy cynamonem i kruszonką.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez 50 minut.
Lekko ostudzone posypujemy cukrem pudrem.