zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Jabłka pod pierzynką wg Zewy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

pyszny gorący deser jabłkowy

Jabłka pod pierzynką wg Zewy

Składniki:

Jabłka pod pierzynką wg Zewy

 

Sposób przygotowania:

Jabłka pod pierzynką wg Zewy
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w sporą kostkę.
Formę do tarty wysmarować margaryną.
Pokrojone jabłka wrzucić do formy.
Oprószyć je cukrem cynamonowym, karmelem z wanilią i czekoladą.
Z mąki, cukru i margaryny zrobić kruszonkę i posypać nią jabłka.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 - 40 minut.
Podawać na gorąco.