Sposób przygotowania:
Jabłka pod pierzynką wg Zewy
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w sporą kostkę.
Formę do tarty wysmarować margaryną.
Pokrojone jabłka wrzucić do formy.
Oprószyć je cukrem cynamonowym, karmelem z wanilią i czekoladą.
Z mąki, cukru i margaryny zrobić kruszonkę i posypać nią jabłka.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 - 40 minut.
Podawać na gorąco.
Formę do tarty wysmarować margaryną.
Pokrojone jabłka wrzucić do formy.
Oprószyć je cukrem cynamonowym, karmelem z wanilią i czekoladą.
Z mąki, cukru i margaryny zrobić kruszonkę i posypać nią jabłka.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 - 40 minut.
Podawać na gorąco.