Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Jabłka smażone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podawać z makaronem, ryżem lub z naleśnikami

Jabłka smażone Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jabłka smażone

 

  • 1 kg jabłka,
  • 3 łyżki cukier,
  • 1 łyżeczka cynamon,
  • 1 łyżeczka cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Jabłka smażone
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Do rondla wlać odrobinę wody, włożyć jabłka, przykryć pokrywką i rozgotować. Następnie dodać cukry, cynamon i dokładnie wymieszać.
Jabłka smażone
Etap 1
Jabłka smażone
Etap 2