Sposób przygotowania:
Jabłka w cieście
Żółtka oddzielić od białek. Następnie z mąki , żółtek , mleka lub wina zarobić niezbyt gęste ciasto i odstawić je na na 30 minut. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę .Jabłka obrać ze skórki i wyjąć gniazda nasienne . Obrane jabłka pokroić na plastry o grubości 1 cm. W dużym naczyniu rozgrzać olej do temperatury 180 stopni . Ciasto ponownie wymieszać i połączyć z pianą z białek. Plastry jabłek zanurzyć w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor . Usmażone jabłka w cieście odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym . Na końcu można pospać cukrem pudrem :)
Babciagramolka
msewka
Pyza
OoOlusiaa2706
pierwszy raz widzę tą stronę , a przepis jest od mojej babci ;))
tosiek17
http://www.dobrakuchnia.com/content/view/251/45/
OoOlusiaa2706
Nie oglądam programu gotowanie na ekranie . i nie "buszuje" po innych stronach internetowych za przepisami .
Chciała bym zauważyć że na żadnej ze stron które podajecie nie ma zdjęcia więc z kąd bym je miała ??