Sposób przygotowania:
Jabłka w cieście cynamonowym
Dokładnie umyte jabłka, obieramy i za pomocą ostrego noża bądź specjalnego przyrządu usuwamy gniazdo nasienne. Tak przygotowane owoce kroimy w około 5 mm plastry.
Do miski dajemy jogurt oraz jajka miksujemy do połączenia się składników. Następnie stopniowo dodajemy przesiane sypkie składniki oraz cynamon. Miksujemy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
Do tak przygotowanego ciasta wkładamy plasterki jabłek. Obtaczamy je w cieście i smażymy na złoto z obu stron. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Do miski dajemy jogurt oraz jajka miksujemy do połączenia się składników. Następnie stopniowo dodajemy przesiane sypkie składniki oraz cynamon. Miksujemy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
Do tak przygotowanego ciasta wkładamy plasterki jabłek. Obtaczamy je w cieście i smażymy na złoto z obu stron. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.