Sposób przygotowania:
Jabłka zapiekane w serowym cieście
Margarynę, serki, mąkę, cukier i proszek do pieczenia przekładam do miski, najpierw mieszam za pomocą widełek robota, później zagniatam miękkie ciasto.
Jabłka myję i obieram ze skórek. Przekrawam na połówki. Winogrona myję i osuszam.
Ciasto dzielę na pół, ponieważ źle się rozwałkowuje jedną połowę rozciągam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( 38 x 27) i przekładam na deseczkę, drugą połowę ciasta też rozciągam, w każdą połówkę jabłka wkładam winogrono, i układam na cieście jedno obok drugiego.
Wierzch owoców posypuję cynamonem. Nakrywam odłożonym ciastem. Wkładam do nagrzanego piekarnika, i piekę około godziny w 180 st. C
Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem.
*zainspirował mnie przepis z WŻ , autor marchewka007
Jabłka myję i obieram ze skórek. Przekrawam na połówki. Winogrona myję i osuszam.
Ciasto dzielę na pół, ponieważ źle się rozwałkowuje jedną połowę rozciągam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( 38 x 27) i przekładam na deseczkę, drugą połowę ciasta też rozciągam, w każdą połówkę jabłka wkładam winogrono, i układam na cieście jedno obok drugiego.
Wierzch owoców posypuję cynamonem. Nakrywam odłożonym ciastem. Wkładam do nagrzanego piekarnika, i piekę około godziny w 180 st. C
Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem.
*zainspirował mnie przepis z WŻ , autor marchewka007
iziona
Ela Dz
zbysiowa
2milutka
zbysiowa
:)
alaaa
zbysiowa
Upiekę znowu Alinko i zaproszę, tego już dawno nie ma;)