Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Jabłko na deser wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moje pyszne jabłko na deser

Jabłko na deser wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłko na deser wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Jabłko na deser wg Megg
Jabłko dobrze umyć, wytrzeć, a następnie przekroić na pół. Z każdej połówki wyciąć trzonkiem noża gniazda nasienne. Obie połówki umieścić na blaszce do pieczenia. W otwory po gniazdach nasiennych nałożyć po łyżeczce miodu, posypać po łyżeczce cynamonu każdą połówkę jabłka, a na koniec zalać całość winem. Piec w 180 st przez 35 min. Po tym czasie połówki jabłka wyłożyć na talerzyki i jeść na deser na ciepło lub na zimno.
Smacznego!!!
Jabłko na deser wg Megg
Jabłko na deser wg Megg
Jabłko na deser wg Megg
Jabłko na deser wg Megg