Sposób przygotowania:
Jabłkowe bakalino ( ciasto bez żadnego tłuszczu )
Przygotowałam umyte jabłka, które obrałam ze skórki i wydrążyłam gniazda nasienne. Potem pokroiłam je w średnią kostkę.
Następnie pokrojone jabłka włożyłam do miski. Na owoce wsypałam cukier, rodzynki oraz wlałam wyciśnięty sok z połowy cytryny.
Nie mieszałam składników. Miskę zakryłam folią silikonową i włożyłam do lodówki na około 20 minut.
Po upływie tego czasu wyjęłam miskę z lodówki. Wzięłam całe jajka wiejskie, które wbiłam do miski, potem wsypałam mąkę pszenną, kakao, cynamon, również wsypałam proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną.
Teraz dokładnie wszystko wymieszałam łyżką drewnianą. Zawartość miski przełożyłam do średniej silikonowej tortownicy z kominem.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 170 stopni i włożyłam ciasto na około 45 minut.
Piekłam ciasto do tzw. "suchego patyczka". Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Następnie pokrojone jabłka włożyłam do miski. Na owoce wsypałam cukier, rodzynki oraz wlałam wyciśnięty sok z połowy cytryny.
Nie mieszałam składników. Miskę zakryłam folią silikonową i włożyłam do lodówki na około 20 minut.
Po upływie tego czasu wyjęłam miskę z lodówki. Wzięłam całe jajka wiejskie, które wbiłam do miski, potem wsypałam mąkę pszenną, kakao, cynamon, również wsypałam proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną.
Teraz dokładnie wszystko wymieszałam łyżką drewnianą. Zawartość miski przełożyłam do średniej silikonowej tortownicy z kominem.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 170 stopni i włożyłam ciasto na około 45 minut.
Piekłam ciasto do tzw. "suchego patyczka". Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego!