Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Jabłkowe ciastka z herbatników

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczne herbatniki przekładane masą jabłkową.

Jabłkowe ciastka z herbatników Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłkowe ciastka z herbatników

 

  • 1 duża paczka herbatników
  • 1/2 kg jabłek
  • 1 galaretka agrestowa
  • cukier puder
  • sok z cytryny
  • kolorowa posypka

Sposób przygotowania:

Jabłkowe ciastka z herbatników
Jabłka dokładnie obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy owoce na kawałki, przekładamy do rondla, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Do gotowych gorących powideł wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do zgęstnięcia. Herbatniki układamy na tacy. Nakładamy porcję gęstego musu z jabłek i sklejamy następnymi herbatnikami. Wstawiamy na chwilę do lodówki. Cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny. Przygotowanym lukrem skrapiamy ciastka, posypujemy kolorową posypką.
Jabłkowe ciastka z herbatników
Jabłka dokładnie obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy owoce na kawałki, przekładamy do rondla, podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
Jabłkowe ciastka z herbatników
Do gotowych gorących powideł wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do zgęstnięcia.
Jabłkowe ciastka z herbatników
Połowę herbatników układamy na tacy.
Jabłkowe ciastka z herbatników
Nakładamy porcję gęstego musu z jabłek i sklejamy następnymi herbatnikami. Wstawiamy na chwilę do lodówki.