aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Jabłkowo-limonkowa granita

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na tak upalny weekend taka granita owocowa jest najlepsza. Wspaniale orzeźwia i zarazem delektuje nasze podniebienia. Jest naprawdę MEGA !!!

Jabłkowo-limonkowa granita Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłkowo-limonkowa granita

 

  • 2 średnie jabłka
  • sok z jednej linonki
  • przyprawa do deserów KAMIS
  • Plasterek cytryny
  • plasterek limonki

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłkowo-limonkowa granita

Jabłka myjemy o obieramy ze skórki. Następnie ścieramy je na drobnych oczkach na tarce. Doprawiamy do smaku przyprawą do deserów Kamis i porządnie mieszamy łyżką. Dodajemy wcześniej wyciśnięty sok z limonki. Przekładamy przyprawione i oszronione sokiem z limonki starte jabłuszka do literatki i wstawiamy na ok 2h do zamrażarki, aby nam dobrze zamroziło się. Po tym czasie wyciągamy i delikatnie mieszamy łyżeczką. Taki deser ozdabiamy na sam koniec plasterkiem limonki oraz cytryny. SMACZNEGO !!!

Kolorowa granita - zobacz jak ją przygotować dla swojego dziecka >>>

Jabłkowo-limonkowa granita
obrane jabłka ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach
Jabłkowo-limonkowa granita
Wyciskamy sok z limonki i dodajemy do startych jabłek
Jabłkowo-limonkowa granita
doprawiamy do smaku przyprawą do deserów KAMIS.
Jabłkowo-limonkowa granita
Tak gotowe jabłuszka wstawiamy do zamrażarki na 2h