Sposób przygotowania:
Mini szarlotki z kardamonem
Umyte, obrane i wydrążone jabłka pokrój w kostkę po czym przełóż je do rondelka i podsmażaj stale mieszając do momentu aż staną się miękkie i się rozpadną. Tak powstały mus przetrzyj przez sito w celu pozbycia się ewentualnych grudek.
Przetarte jabłka przełóż z powrotem do rondelka i dodaj do nich cukier żelujący, świeżo rozgnieciony kardamon i ewentualnie zwykły cukier do smaku, całość podgrzewaj przez 10 minut.
Na dno okrągłych obręczy włóż po jednym biszkoptowym krążku i przykryj go porcją musu jabłkowego, gotowe desery wstaw do lodówki, a kiedy stężeją wyjmij je z forem i udekoruj bitą śmietaną.
Przetarte jabłka przełóż z powrotem do rondelka i dodaj do nich cukier żelujący, świeżo rozgnieciony kardamon i ewentualnie zwykły cukier do smaku, całość podgrzewaj przez 10 minut.
Na dno okrągłych obręczy włóż po jednym biszkoptowym krążku i przykryj go porcją musu jabłkowego, gotowe desery wstaw do lodówki, a kiedy stężeją wyjmij je z forem i udekoruj bitą śmietaną.
monikaT83