Sposób przygotowania:
Pudding z nasionami Chia
Do 800 ml mleka wsypać 150 g nasion Chia, mocno zamieszać i odstawić na 15 minut.
200g obranych jabłek zblendować na mus. do jabłek dodać szczyptę cynamonu i imbiru, 50 ml wody oraz 45g nasion Chia.
Mus jabłkowy intensywnie wymieszać i odstawić na 15 minut.
Po 15 minutach zarówno mleko, jak i mus dosłodzić do smaku miodem i ponownie intensywnie zamieszać (rozbijając powstałe grudki). Obydwa płyny odstawić do lodówki na 4-5h.
Następnie przekładać do pucharków w proporcjach 3/4 puddingu mlecznego na 1/4 puddingu jabłkowego.
200g obranych jabłek zblendować na mus. do jabłek dodać szczyptę cynamonu i imbiru, 50 ml wody oraz 45g nasion Chia.
Mus jabłkowy intensywnie wymieszać i odstawić na 15 minut.
Po 15 minutach zarówno mleko, jak i mus dosłodzić do smaku miodem i ponownie intensywnie zamieszać (rozbijając powstałe grudki). Obydwa płyny odstawić do lodówki na 4-5h.
Następnie przekładać do pucharków w proporcjach 3/4 puddingu mlecznego na 1/4 puddingu jabłkowego.