Sposób przygotowania:
Jacket potatoes (ziemniak w kurtce)
Zimniaki myjemy i wkładamy w łupinkach do piekarnika na okolo 30 minut (az beda miekkie). W tym czasie przygotowujemy przystawki, ktore pozniej bedzimy klasc na goracego przekrojonego w pol ziemniaka. TUNCZYK CZERWONA CEBULA I PAPRYKA W MAJONEZIE tunczyka gnieciemy wiedelcem, cebule i papryke kroimy w drobne kawałki, mieszamy i dodajemy do tego majonez i pieprz. SER ZÓŁTY ZE SZCZYPIORKIEM ser trzemy i dodajemy do pokrojonego szczypiorka (mozna dodac majonez lub bez- gdy polozysz ser na goracym ziemniaku wtedy on sie roztopi) KREWETKI Z MAJONEZEM krewetki mozemy delikatnie podgotowac a pozniej calosc wymieszac z majonezem. Tych przystawek do ziemniaka jest bardzo duzo np Coleslaw (kapusta, marchewka i cebula w majonezie), fasolka w sosie pomidorowym (w Anglii sprzedawane w puszkach) i wiele inncyh. Trzeba eksperymentowac no i zalezy co kto lubi. Bardzo szybka potrawa a jaka pyszna. Pozdrawiam serdecznie :-)
Anula