Sposób przygotowania:
Truskawkowo - rabarbarowa delicjaETAP 1:
Rabarbar pokroić na centymetrowe kawałki. Zasypać cukrem, odstawić żeby puścił sok. Dolać wodę i zagotować. Gotować aż rabarbar się rozpadnie. Zblendować i wsypać galaretkę. Wymieszać i wystudzić.
Blachę 25x25cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć pierwszą warstwę ciastek. Wyłożyć tężejący rabarbar. Przykryć ciastkami. 1,5szkl. mleka zagotować.
W reszcie mleka rozmieszać budynie i cukier. Wlać na gotujące się mleko i ugotować gęsty budyń. Wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Rozsmarować na ciastkach.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 500ml gorącej wody i wystudzić. Tężejącą wyłożyć na ciasto. Schłodzić.
Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym i śmietan - fixem. Posmarować ciasto.
Czekoladę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i posypać ciasto. Ciasto chłodzić w lodówce przez noc.