Sposób przygotowania:
Miodowe tartaletki z czekoladą
Mąki przesiać, posiekać z masłem. Dodać całe jajko, rozpuszczony miód, cukier puder, aromat i śmietanę wymieszaną z sodą.
Zagnieść ciasto, rozwałkować, wylepić foremki, nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Upiec na złoty kolor, ostudzić.
Babeczki wyjąć z foremek, napełnić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, ozdobić migdałami, miętą i pomarańczą.
Zagnieść ciasto, rozwałkować, wylepić foremki, nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Upiec na złoty kolor, ostudzić.
Babeczki wyjąć z foremek, napełnić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, ozdobić migdałami, miętą i pomarańczą.
LauraLaura