Sposób przygotowania:
Truskawkowe muffiny z czekoladą
Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i mieszamy. Do drugiej miski wlewamy ostudzone roztopione masło, jogurt oraz wbijamy jajka i mieszamy. Do suchych składników przelewamy mokre - mieszamy.
Do papilotek umieszczonych w formie do pieczenie przekładamy po łyżce ciasta, następnie nakładamy po 1/2 łyżeczki czekolady lub kremu czekoladowego i na wierzch nakładamy kolejną porcję ciasta. Na wierzchu układamy pokrojone cząstki truskawek.
Przygotowujemy kruszonkę: do miski wsypujemy cukier puder i mąkę, dodajemy masło o rozcieramy w palach. Kruszonkę wykładamy na muffiny.
Muffiny pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-35 minut do ich zarumienienia.
Do papilotek umieszczonych w formie do pieczenie przekładamy po łyżce ciasta, następnie nakładamy po 1/2 łyżeczki czekolady lub kremu czekoladowego i na wierzch nakładamy kolejną porcję ciasta. Na wierzchu układamy pokrojone cząstki truskawek.
Przygotowujemy kruszonkę: do miski wsypujemy cukier puder i mąkę, dodajemy masło o rozcieramy w palach. Kruszonkę wykładamy na muffiny.
Muffiny pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-35 minut do ich zarumienienia.