Sposób przygotowania:
Bananowe brownie z płatkami owsianymi i migdałami
🔘 Ciasto bananowe: w większej misce wymieszać płatki owsiane z mlekiem i odstawić na 10 minut do namoczenia. Banany obrać, rozgnieć widelcem i wymieszać z płatkami owsianymi namoczonymi w mleku, później wbić jajka, wsypać kakao, drożdże, sól i całość dobrze razem z sobą wymieszać.
🔘 Teraz ciasto bananowe przelać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i posypać migdałami (migdały lekko wcisnąć w ciasto). Następnie ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 40 minut w 170°C / Termoobieg /. W międzyczasie czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej i wymieszać z gorącym mlekiem. Po wyjeciu z piekarnika wierzch brownie polać ciepłą czekoladą (w kratkę) i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
🔘 Teraz ciasto bananowe przelać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i posypać migdałami (migdały lekko wcisnąć w ciasto). Następnie ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 40 minut w 170°C / Termoobieg /. W międzyczasie czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej i wymieszać z gorącym mlekiem. Po wyjeciu z piekarnika wierzch brownie polać ciepłą czekoladą (w kratkę) i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.