Sposób przygotowania:
Popękane ciasteczka czekoladowe
Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać z odrobiną cynamonu.
Jajko ubić z cukrem i solą na gładką masę. Wciąż ubijając dodać porcjami przestudzoną czekoladę, kakao i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Powstałe ciasto przełożyć do woreczka i schować na 15 minut do zamrażalnika. Następnie z ciasta uformować małe kuleczki.
Każdą kulkę obtoczyć w cukrze pudrze, lekko rozpłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem.
Piec przez 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. Gotowe odstawić na pół godziny do wystudzenia.
Jajko ubić z cukrem i solą na gładką masę. Wciąż ubijając dodać porcjami przestudzoną czekoladę, kakao i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Powstałe ciasto przełożyć do woreczka i schować na 15 minut do zamrażalnika. Następnie z ciasta uformować małe kuleczki.
Każdą kulkę obtoczyć w cukrze pudrze, lekko rozpłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem.
Piec przez 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. Gotowe odstawić na pół godziny do wystudzenia.