Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Jaglanka z suszoną żurawiną i jabłkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jaglanka to doskonały pomysł na pyszne i bardzo zdrowe śniadanie. Ja przygotowuję ją m.in. dla rocznego synka. Dodatek jabłka i żurawiny sprawia, że jest słodziutka i smakuje rewelacyjnie.

Jaglanka z suszoną żurawiną i jabłkiem

Składniki:

Jaglanka z suszoną żurawiną i jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Jaglanka z suszoną żurawiną i jabłkiem
Płatki jaglane wraz z żurawiną przekładamy do garnuszka i zalewamy mlekiem. Zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut. 

Jabłko obieramy i ścieramy na tarce.

Starte jabłko dodajemy do jaglanki. Dodajemy cynamon, mieszamy.

Opcjonalnie, do jaglanki możemy dodać odrobinę cukru.