gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 970]

Krucho-drożdżowe rogaliki z marmoladą różaną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krucho-drożdżowe rogaliki z marmoladą różaną są mega kruche, maślane i delikatne. Polecam wypróbowanie przepisu.

Krucho-drożdżowe rogaliki z marmoladą różaną

Składniki:

Krucho-drożdżowe rogaliki z marmoladą różaną

 

Sposób przygotowania:

Krucho-drożdżowe rogaliki z marmoladą różaną
Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki na minimum godzinę ( możemy zrobić to na noc).

Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część wałkujemy na kształt koła i wycinamy 8 trójkątów. Na każdy trójkąt wykładamy pół łyżeczki marmolady różanej i zwijamy ruloniki tworząc rogaliki.

Rogaliki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 190 stopniach do zrumienienia.

Upieczone posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego