Sposób przygotowania:
Marchewkowe motylkiETAP 1
Marchew obieramy i kroimy w grube plastry. Tak przygotowaną zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
ETAP 2
Gotową odcedzamy, a następnie miksujemy.
ETAP 3
W trakcie miksowania dodajemy sok jabłkowy oraz sok wyciśnięty z cytryny. Marchwiowo- jabłkowy mus ponownie stawiamy na ogniu i podgrzewamy. Do ciepłego dodajemy galaretkę oraz żelatynę. Całość mieszamy, by dodane składniki się rozpuściły, słodzimy do smaku.
ETAP 4
Masę marchewkową odstawiamy do ostygnięcia.
Miedzy czasie płaskie i szerokie naczynie wykładamy folią spożywczą. Wylewamy na nią tężejącą masę i odstawiamy do lodówki by stężała.
ETAP 5
Zastygniętą wykładamy na deskę lub blat i za pomocą foremki wycinamy motyle. Wycięte obtaczamy w kokosie. Kilka można pozostawić nie obtoczonych.
biedroneczki
lukrowanepierniczki