tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Czekoladowo-bananowa jaglanka z kokosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka i łatwa w przygotowaniu jaglanka z odżywką białkową o smaku bananowym z nutellą i wiórkami kokosowymi. Byłaby fit, gdyby nie ta nutella, możemy ją oczywiście pominąć.

Czekoladowo-bananowa jaglanka z kokosem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czekoladowo-bananowa jaglanka z kokosem

Na jaglankę

  • 500 ml mleka 2%
  • 1,5 szklanki płatków jaglanych błyskawicznych
  • 16 g odżywki białkowej o smaku bananowym
  • 4 łyżki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki nutelli
  • migdały do posypania

Sposób przygotowania:

Czekoladowo-bananowa jaglanka z kokosem
1) Mleko wlewamy do garnka, podgotowujemy i wsypujemy płatki jaglane.

2) Nie zapominamy o mieszaniu i po chwili dodajemy odżywkę białkową.

3) Nadal nie zapominamy o mieszaniu i wsypujemy wiórki kokosowe.

4) Na końcu dodajemy nutellę według uznania - ja dodałam 2 łyżki.

5) Jeśli uznamy, że konsystencja jest dla nas za gęsta (wolimy rzadsze), po prostu dolewamy mleko i oczywiście mieszamy.

6) Przekładamy do naczyń i posypujemy migdałami.
Czekoladowo-bananowa jaglanka z kokosem
Takiej wielkości miareczka, ważne wiedzieć, że jedna miarka to 4g
Czekoladowo-bananowa jaglanka z kokosem
Po dodaniu odżywki białkowej i wymieszaniu wsypujemy wiórki kokosowe.
Czekoladowo-bananowa jaglanka z kokosem
Po wsypaniu wiórek kokosowych, mieszamy i będziemy dodawać nutellę.