kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Waniliowa jaglanka z bananem i marakują

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Delikatna, waniliowa jaglanka świetnie komponuje się z kwaśną, wyrazistą marakują i bananem. Danie sprawdzi się na śniadanie, podwieczorek a także jako danie dla dzieci.

Waniliowa jaglanka z bananem i marakują

Składniki:

Waniliowa jaglanka z bananem i marakują

podstawowe

Sposób przygotowania:

Waniliowa jaglanka z bananem i marakują
Kaszę jaglaną opłukać kilkakrotnie zmieniając wodę aż będzie klarowna. Wsypać do garnka, dodać mleko, cukier, masło, miąższ z połowy laski wanilii i samą laskę.

Mleko zagotować, przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez około 20 minut do miękkości.

Kaszę przełożyć do miseczek. Serwować z plasterkami banana i pulpą z marakui.