Sposób przygotowania:
Kasza jaglana z jabłkiem i gruszką
Kaszę jaglaną dokładnie wypłukaną w zimnej wodzie, odcedzić i przelać na sitku wrzątkiem. Odsączyć, przełożyć do małego rondelka, wlać pół szklanki wody. Doprowadzić pod przykryciem do wrzenia, zamieszać i dalej gotować na wolnym ogniu 8-10 minut. Odstawić do lekkiego przestygnięcia. Owoce obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubą kostkę i skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojone owoce i smażyć 2-3 minuty od czasu do czasu mieszając. Dodać wcześniej ugotowaną kaszę jaglaną, wymieszać i jeśli to konieczne, to przez chwilę podgrzewać. Posłodzić do smaku syropem z akacji. Podawać wymieszane z serkiem wiejskim i posypane cynamonem. *pomysł powstał z na podstawie przepisu @edytaha, z tym, że ja ryż zastąpiłam kaszą jaglaną
edytaha
anemon
Ja tylko wzorowałam się na Twoim przepisie i tak mi wyszło. Zrobiłam z kaszą, bo akurat miałam ugotowaną i wyszło bardzo smacznie. Muszę jeszcze wypróbować z ryżem. Bardzo Ci dziękuję.