Sposób przygotowania:
Dwukolorowe wiatraczki
Na stolnicy wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać miękkie masło i dokładnie posiekać, Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać do maki i wymieszać, podzielić na pół. Z jednej połowy mąki z jajkami zagnieść ciasto. Do drugiej wlać śmietanę, wsypać kakao i wiórki kokosowe, zagnieść ciasto. Oba ciasta zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie oba ciasta oddzielnie rozwałkować. Rozwałkowane ciasto położyć jedno na drugie i jeszcze razem wałkować tak aby ciasta się skleiły. Wówczas ciasto pokroić w kwadraty, naciąć rogi ciasta, na środku położyć 1/2 łyżeczki marmolady i sklejać formując wiatraczki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować białkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.