Sposób przygotowania:
Zupa owocowa wiśniowa
Wiśnie zalać 3 szklankami wody, dodać cukier i zagotować, następnie gotować kilka minut, aż owoce zmiękną.
Kisiel wymieszać z 1\4 szklanki wody i śmietaną, następnie wlać na gotującą się zupę i mieszając ponownie zagotować na koniec dodać szczyptę soli i ewentualnie dosłodzić do smaku ( ilość cukru zależy od naszych upodobań smakowych i kwaśności wiśni).
Gotową zupę wystudzić i schłodzić w lodówce, podawać z ugotowanym i też wystudzonym makaronem.
Kisiel wymieszać z 1\4 szklanki wody i śmietaną, następnie wlać na gotującą się zupę i mieszając ponownie zagotować na koniec dodać szczyptę soli i ewentualnie dosłodzić do smaku ( ilość cukru zależy od naszych upodobań smakowych i kwaśności wiśni).
Gotową zupę wystudzić i schłodzić w lodówce, podawać z ugotowanym i też wystudzonym makaronem.