Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Jagody w sosie wlasnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

sposób na trwałe i naturalne przetwory z jagód

Jagody w sosie wlasnym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jagody w sosie wlasnym

 

Sposób przygotowania:

Jagody w sosie wlasnym
Nie podaję proporcji, ponieważ jest to niezależne - na 1 słoik jagód dajemy 2 łyżki cukru. Do czystych i suchych słoikow wkładamy świeże jagody. Następnie do każdego ze słoiczków wsypujemy 2 łyżki cukru i szczelnie zakręcamy - odstawiamy na 12h. Po tym czasie paseteryzujemy słoiki ok 13 minut. Jagody w ziemie możemy dodawać do ciast, robić z nich kompoty czy różne desery, dobre do samodzielnego jedzenia. Słoiki się nie psują, jedyny minus to taki, że po pasteryzacji dużo ich ubywa.
Jagody w sosie wlasnym
Do czystych i suchych słoikow wkładamy świeże jagody.
Jagody w sosie wlasnym
Następnie do każdego ze słoiczków wsypujemy 2 łyżki cukru i
Jagody w sosie wlasnym
Jagody w ziemie możemy dodawać do ciast,

Tagi:

jagody owoce