gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1290]

Ogórki kiszone "na gorąco"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ogórki te nazwałam "na gorąco" ponieważ zalewam je gorącą wodą. Polecam - mają fajny smak i są chrupiące.

Ogórki kiszone "na gorąco" Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ogórki kiszone "na gorąco"

 

Sposób przygotowania:

Ogórki kiszone "na gorąco"
Ogórki kiszone dokładnie myjemy i układamy w słoikach. Do każdego słoika wkładamy listek chrzanu, ząbek czosnku, gałązkę kopru i płaską łyżeczkę przyprawy do kiszenia ogórków.

Wodę zagotowujemy z solą (na jeden litr wody dwie łyżki soli). Gorącą wodą zalewamy ogórki w słoikach. Zakręcamy. Odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce.
Ogórki kiszone "na gorąco"
Umyte ogórki wkładamy do słoików wraz z przyprawami.