kgoszcz

kgoszcz

Starszy Kucharz
[Przepisów: 60]

jagody z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo łatwy i smaczny deser owocowy

jagody z bitą śmietaną

Składniki:

jagody z bitą śmietaną

 

  • jedno opakowanie bitej smietany
  • 1lyżka cukru
  • jagody (lub maliny) ilosć wg uznania i wielkości salaterek

Sposób przygotowania:

jagody z bitą śmietaną
Śmietanę wlewamy do miseczki dosypujemy cukier (można więcej jeśli ktos lubi bardziej słodką) i ubijamy na sztywno. Odkładamy do lodówki i schładzamy.
Jagody (lub maliny) płuczemy. Jak wyschną wkladamy do salaterek na wierzch dodajemy bita śmietanę. Można odrazu jeść albo na chwilę wlożyć do lodowki.
Pycha!

Tagi:

jagody owoce