Sposób przygotowania:
Jaja faszerowane
Jajka ugotować, obrać ze skorupek, ostrym nożem ściąć czubek na 2/3 wysokości i delikatnie wyjąć żółtka. Ścięte części białek
i szynkę drobniutko pokroić Żółtka, utrzeć z solą, pieprzem, musztardą na jednolitą masę, włożyć posiekane białka, szynkę
i natkę pietruszki. Powstałą masą napełniać białka. Ogórek umyć, odkroić 6 grubych krążków, każdy wydrążyć i umieścić na nim faszerowane jajko. Udekorować majonezem i listkami pietruszki.
i szynkę drobniutko pokroić Żółtka, utrzeć z solą, pieprzem, musztardą na jednolitą masę, włożyć posiekane białka, szynkę
i natkę pietruszki. Powstałą masą napełniać białka. Ogórek umyć, odkroić 6 grubych krążków, każdy wydrążyć i umieścić na nim faszerowane jajko. Udekorować majonezem i listkami pietruszki.