Sposób przygotowania:
Jaja faszerowane ogórkiem kons. i szynką
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać ze skorupek. Każde jajko przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtko. Przełożyć żółtka do miski a białka odłożyć na talerz. Żółtka rozetrzeć widelcem w misce. Szynkę drobniutko pokroić i dodać do żółtka. Umytą i suchą rzeżuchę drobno poszatkować i dodać do miski. Ogórki zetrzeć na drobnych oczkach i odcisnąć ze soku. Dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą nadziewać białka (dosyć obficie). Odstawić do lodówki na pół godziny. Przed podaniem udekorować czymś zielonym: natką, koperkiem lub zielonym ogórkiem. Smacznego!