pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Jaja nadziewane pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

danie dobre, smakuje wszystkim

Jaja nadziewane pasztetem

Składniki:

Jaja nadziewane pasztetem

 

  • 5-7 jaj ugotowanych na twardo
  • 2/3 łyżki margaryny
  • puszka pasztetu DROP
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • łyżka startego sera morskiego
  • 1 cebula (3 dag)
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jaja nadziewane pasztetem
Jaja obrać ze skorupki i przeciąć wzdłóz na pół. Wyjąc zółtka. Rozetrzec je. Cebulę posiekać i drobno zeszklić na margarynie. Ostudzić dodać do pasztetu, dodac sera i wymieszać wraz z natka pietruszki i żółtkami. Przyprawić. Masą napełnić połówki białek. Gałązki natki pietruszki opłukać i osuszyć. Jajka przybrać natką pietruszki. Pycha, smacznego.

Tagi:

sery ser pasztet