kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Jaja nadziewane śledziem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nadziewane jajka śledziem

Jaja nadziewane śledziem

Składniki:

Jaja nadziewane śledziem

 

Sposób przygotowania:

Jaja nadziewane śledziem
Ugotować jajka na twardo, żeby skorupki nie popękały, przed gotowaniem należy nakłuć igłą czubki. Po ugotowaniu rozciąć jaja nożem wzdłuż tak, by skorupki zostały w dwóch częściach. Środki jajek włożyć do miski i rozgnieść praską do ziemniaków. dodać sól, pieprz, majonez oraz pokrojony szczypiorek i zmielone przez maszynkę filety śledziowe. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie nałożyć łyżeczką do przygotowanych skorupek. Masę jajeczną posypać z wierzchu tarta bułką i smażyć 5 minut skorupka do góry. Podawać ciepłe.

Tagi:

jajko tarta jajka