Sposób przygotowania:
jaja po benedyktyńsku
Wokół szklanki owinąć folie aluminiową do wysokości 1/3 szklanki. Do folii wbić jajko i tak postępować z następnymi-:)
W rondlu podgrzać około 1 cm wody, włożyć folię z jajkami, jajka posolić i posypać pieprzem. Podgrzewać do ścięcia się białka, żółtka powinny pozostać półpłynne. Wyciągnąć z folii. Grzanki opiec, położyć jajka, na górę po kawałku tuńczyka i posypać pietruszką.
W rondlu podgrzać około 1 cm wody, włożyć folię z jajkami, jajka posolić i posypać pieprzem. Podgrzewać do ścięcia się białka, żółtka powinny pozostać półpłynne. Wyciągnąć z folii. Grzanki opiec, położyć jajka, na górę po kawałku tuńczyka i posypać pietruszką.