jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Jaja przepiórcze na serku Peyniri

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatny turecki serek Peyniri świetnie smakuje z przepiórczym jajkiem i sałatą.

Jaja przepiórcze na serku Peyniri Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jaja przepiórcze na serku Peyniri

 

  • 100g serka Peyniri
  • 12 jajek przepiórczych
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • roszponka

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jaja przepiórcze na serku Peyniri
Jajeczka gotujemy na twardo. Przelewamy je zimną wodą i obieramy ze skorupek.Nacinamy je w ząbki przez środek. Rozdzielamy na połówki. Ser kroimy w plasterki z których wycinamy foremką kwiatki. Nabijamy na wykałaczki połówki jajek, kwiatki z serka i różyczki roszponki .Każde jajeczko posypujemy szczyptą soli i słodkiej papryki.
Jaja przepiórcze na serku Peyniri
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek.
Jaja przepiórcze na serku Peyniri
Na każdą połówke jajka sypiemy szczyptę soli i papryki.

Tagi:

jajko jajka