Sposób przygotowania:
Jaja z wędzoną rybą wg kszymon
Jaja ugotować na twardo, obrać ze
skorupek, przeciąć na połowy,
wyjąć żółtka. Rybę oddzielić od ości,
rozetrzeć dokładnie z żółtkami i kilkoma łyżkami majonezu,
Otrzymaną pastę doprawic pieprzem i solą.
Połówki jaj napełnić pastą i ułożyć na grubych plasterkach
ogórka kwaszonego (kiszonego), ozdobić majonezem,
natką pietruszki, papryką lub koncentratem pomidorowym.
skorupek, przeciąć na połowy,
wyjąć żółtka. Rybę oddzielić od ości,
rozetrzeć dokładnie z żółtkami i kilkoma łyżkami majonezu,
Otrzymaną pastę doprawic pieprzem i solą.
Połówki jaj napełnić pastą i ułożyć na grubych plasterkach
ogórka kwaszonego (kiszonego), ozdobić majonezem,
natką pietruszki, papryką lub koncentratem pomidorowym.