kszymon

kszymon

Kucharz
[Przepisów: 13]

Jaja z wędzoną rybą wg kszymon

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczna przystawka do obiadu lub kolacji

Jaja z wędzoną rybą wg kszymon

Składniki:

Jaja z wędzoną rybą wg kszymon

 

  • Wędzona ryba,
  • mały słoiczek majonezu,
  • 5 jaj, 2 duże ogórki kwaszone,
  • sól, pieprz, papryka i natka
  • pietruszki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Jaja z wędzoną rybą wg kszymon
Jaja ugotować na twardo, obrać ze
skorupek, przeciąć na połowy,
wyjąć żółtka. Rybę oddzielić od ości,
rozetrzeć dokładnie z żółtkami i kilkoma łyżkami majonezu,
Otrzymaną pastę doprawic pieprzem i solą.
Połówki jaj napełnić pastą i ułożyć na grubych plasterkach
ogórka kwaszonego (kiszonego), ozdobić majonezem,
natką pietruszki, papryką lub koncentratem pomidorowym.

Tagi:

ryba ryby